Міноборони отримає пальне від компанії, яка зберігає нафту Курченка

Вівторок, 14 липня 2015, 12:18

Міністерство оборони домовилося з Державним підприємством "Укртранснафтопродукт" про постачання 10 450 тонн бензину і дизпалива на суму 202,305 млн гривень.

Про це повідомляють "Українські новини" з посиланням на повідомлення міністерства на веб-порталі державних закупівель.

Договір був укладений 8 липня.

Зокрема, "Укртранснафтопродукт" поставить Міноборони 450 тонн бензину А-95 Євро на суму 10,665 млн гривень і 10 000 тонн дизельного палива на 191,64 млн гривень.

Реклама:

Як відомо, на зберіганні компанії "Укртранснафтопродукт" перебувають заарештовані нафтопродукти олігарха Сергія Курченка. У травні Генпрокуратура почала розслідування за фактом зловживань керівництва цієї компанії через незаконний продаж цих нафтопродуктів.

19 червня Верховна Рада відмовилася передати ці нафтопродукти армії.

Згідно з розслідуванням "Української правди", арештовані нафтопродукти олігарха-втікача Сергія Курченка, які повинні були бути продані на аукціоні для фінансування армії, насправді були продані за заниженими цінами структурам бізнесмена Сергія Тищенка – близького знайомого Пашинського.

У зв'язку з цим виникли підозри, що саме Пашинський лобіював цю ймовірно корупційну угоду. Сам він звинувачення заперечує істверджує, що корупційні схеми у паливній сфері контролює заступник голови СБУ Юрій Артюхов.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: