У РФ назвали бажання України отримати знижку на газ безпідставним

Середа, 1 липня 2015, 11:14

Стара формула знижки на газ для України, яка передбачала зниження ціни на 100 доларів, була орієнтована на високі ціни на газ.

Про це заявив у прямому ефірі телеканалу "Росія 24" міністр енергетики РФ Олександр Новак, пише ТАСС.

За його словами, "це діяло, коли ціна наближалася до 495 доларів за тисячу кубометрів", додавши, що бажання України отримати 30% знижку до експортного мита - "безпідставне очікування".

Міністр підкреслив, що в цьому випадку ціна була б значно нижче тих цін, які склалися в суміжних з Україною країнах.

Реклама:

Крім того, пояснив глава Міненерго РФ, знижка повинна діяти і в інтересах РФ і "Газпрому".

Новак також розповів, що в літній сезон Україні необхідно закачати в ПСГ 7-7,5 млрд кубометрів газу, що дозволить комфортно пройти зимовий сезон.

"Це цілком прийнятний обсяг, який "Нафтогаз" може закачати в сховища", - пояснив міністр, додавши, що в 2-му кварталі Україні вдалося закачати в ПСГ 4,5 млрд куб м газу. Закачування менш значних обсягів підвищує ризики відбору газу з транзитної труби в зимовий період, підсумував Новак.

"Україну "не влаштовує" ціна за газ в 247 доларів, вона "наполягає" ще й на 30% знижці! Відпочиньте, хлопці. Наполягати будете в іншому місці", - написав у своєму Twitter глава комітету Держдуми з міжнародних справ Олексій Пушков про вимогу представників Києва про знижку на російський газ у розмірі 30 відсотків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!