СБУ ліквідувала в Києві конвертцентр із "російським слідом"

Вівторок, 26 травня 2015, 15:51

Співробітники Служби безпеки спільно з Державною службою фінансового моніторингу та МВС ліквідували конвертаційний центр у Києві з російським слідом.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив радник голови СБУ Маркіян Лубківський.

За його словами, з початку року зловмисники вивели через нього у тіньовий обіг понад 800 мільйонів гривень, які належали державним підприємствам.

"Кошти сюди надходили через декілька комерційних структур, які перемогли у тендерах на обслуговування цих державних підприємств. Потім гроші перераховувалися на рахунки створених шахраями фіктивних компаній та привласнювалися учасниками фінансової оборудки", - написав радник голови СБУ.

Реклама:

Він також повідомив, що переважна більшість фірм для відмивання грошей була зареєстрована на паспорти громадян РФ.

Шановні друзі,Пропоную вашій увазі інформацію про ліквідацію Службою Безпеки України конвертаційного центру у Києві з ...

Posted by Markian Lubkivskyi on 26 Май 2015 г.

"Така схема використана свідомо і, за задумом шахраїв, мала ускладнити пошук коштів та розслідування їхніх протиправних дій українськими правоохоронцями", - додав Лубківський.

Радник голови СБУзаявив, що у рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 5 ст. 191 КК України, співробітники СБУ провели обшуки в офісах "конверт центру" та затримали організатора фінансової оборудки.

"Правоохоронці вилучили 2 млн гривень готівкою, ще 5 млн гривень вдалося заблокувати на рахунках фіктивних фірм. У ході обшуків також вилучено документацію фіктивних підприємств, печатки, чекові книжки, комп’ютерну техніку, паспорти громадян РФ, систему управління рахунками "Клієнт-банк", бойові гранати та зброю з набоями", - написав він.

"Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії для встановлення та притягнення до відповідальності всіх причетних до відмивання коштів державних підприємств", - підсумував Лубківський.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!