"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

США дозволили кримчанам користуватися популярними IT-додатками

Субота, 23 травня 2015, 14:04

Кримчанам дозволили доступ до популярних мережевих сервісів, які стали недоступними для жителів регіону через введення санкцій США.

Про це йдеться у розпорядженні Мінфіну США. 

Згідно з розпорядженням, у Кримудозволили користуватися сервісами, що забезпечують спілкування через інтернет: наприклад, соціальні мережі, додатки для обміну повідомленнями та фотографіями, електронну пошту.

Однак експорт подібних сервісів все одно заборонений особам і компаніям, що знаходяться в списку санкцій, підкреслюється в документі.

Реклама:

Ключовими умовами зняття обмежувальних заходів є безкоштовність сервісів і їх широка поширеність.

Як відомо, з початку лютого компанія Google також обмежила надання низки своїх послуг для мешканців окупованого Криму. Зокрема, багато користувачів зараз не мають можливості скачувати і оновлювати програми з магазину додатків.

30 січня торговий онлайн-майданчик eBay оголосив про неможливість організувати повноцінну роботу сервісу в окупованому Криму.

Також, найбільший американський інтернет-магазин Amazon попередив клієнтів в окупованому Криму про необхідність видалити аккаунти до 13 лютого.

З 1 лютого Apple заборонила продаж своєї продукції в Криму

Нагадаємо, 17 березня 2014 США ввели фінансові санкції проти невизнаного в Україні прем'єр-міністра Автономної Республіки Крим Сергія Аксьонова, голови Верховної Ради Криму Володимира Константинова, лідера руху "Український вибір" Віктора Медведчука і колишнього Президента Віктора Януковича, а також ряду російських чиновників - за сепаратизм і зазіхання на територіальну цілісність України.

20 березня 2014 США ввели додаткові санкції проти 20 росіян і банку "Росія" через порушення Росією цілісності України.

19 грудня 2014 Обама підписав закон "Підтримка української свободи", який передбачає посилення санкцій проти Росії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!