ЗМІ: Мінсоцполітики не обіцяє підвищення пенсій ще 1,5 роки. У Розенка заперечують

Субота, 23 травня 2015, 13:13

З 2017 в Україні планують ввести накопичувальні систему пенсій, а нинішня вже давно вичерпала свій потенціал, і підвищувати пенсії до 2017 року не планують.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.19.30 з посиланням на виступ глави Мінсоцполітики Павла Розенка в парламенті, повідомляє ТСН

У свою чергу в Мінсоцполітики заявили: в ході "Години запитань до уряду" Розенко поінформував суспільство і депутатський корпус про основні положення пенсійної реформи, розробленої Кабінетом міністрів.

"Наголошувалося, що реформа жодним чином не призведе до погіршення становища нинішніх пенсіонерів. Більше того -стабілізація фінансового стану Пенсійного фонду України у короткостроковій перспективі дозволить підвищити явно недостатній розмір пенсійних виплат, які переважна більшість громадян отримують сьогодні", - заявили в Мінсоцполітики.

Реклама:

Міністр зазначив, що уряд запланував підвищення мінімальних соціальних стандартів і прожиткового мінімуму з 1 грудня 2015 року.

"Підвищення прожиткового мінімуму на 13% з 1 грудня, що призведе до зростання зарплат і пенсій в Україні, зафіксоване у Держбюджеті України і буде виконане. Зараз уряд шукає додаткові ресурси щоби вирішити раніше питання з підвищенням соціальних стандартів раніше", - зазначив Розенко.

На думку міністра, весь додатковий ресурс, який буде давати економіка країни, має піти насамперед на посилення соціального захисту українців та зміцнення обороноздатності країни, яка і далі перебуває у стані війни. Водночас Розенко підкреслив, що вести мову про суттєве зростання якості і рівня життя наших співгромадян можна лише за умови проведення економічних реформ в Україні.

"Звертаюсь ще раз до ВР, і в першу чергу до коаліції: ухвалити на найближчому сесійному тижні урядові законопроекти щодо пенсійної реформи. Саме цими законопроектами уряд запропонував скасувати систему спецпенсій та запровадити накопичувальну систему", - наголосив Розенко.

Як відомо, 18 травня спікер ВР Володимир Гройсман доручив профільним комітетам розпочати консультації з міністерствами щодо можливості індексації зарплат та пенсій громадян.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: