Депутатам Держдуми "рекомендують" відпочивати виключно в Росії

Четвер, 16 квітня 2015, 11:48

Більшість фракцій Державної думи РФ мають намір літом підтримати торішній тренд з патріотичного відпочинку в межах Росії - негласні рекомендації та поради колегам про відпочинок всередині РФ напередодні літа вже прозвучали у фракціях "Єдиної Росії" і "Справедливої Росії".

Про це пишуть "Известия".

У фракції КПРФ у Держдумі також мають намір закликати своїх однопартійців звернути погляди до російської природи під час літнього відпочинку. У ЛДПР вважають, що кожний сам вільний вибирати, де йому краще відпочивається.

Законодавці відзначають, що туристичний сервіс всередині країни стає все більш якісним, після анексії Криму з'явилися сотні кілометрів нових пляжів, а ціни на відпочинок стають усе більше демократичними.

Реклама:

Тенденція російських законодавців до внутрішнього відпочинку виникла в минулому році на тлі загострення відносин зі США і ЄС, а також внесення низки федеральних парламентаріїв у списки персон нон грата західних країн.

Перший заступник керівника фракції "Єдина Росія" в Держдумі Франц Клінцевич підтвердив, що депутатам були надані рекомендації щодо проведення літніх відпусток в межах Росії. Самі єдинороси, за словами Клінцевіч, радять колегам санаторії південних регіонів країни.

На відміну від есерів, єдиноросів і комуністів у ЛДПР скептично дивляться на заклики відпочивати всередині Росії, як і на розмови про те, що обмеження відпочинку парламентаріїв Росією якось суттєво допоможе туристичній галузі.

"...Якщо ми скажемо депутатам: "Їдьте тільки в Крим!" - невже це значно підніме економіку регіону? Ні. А з урахуванням того, що парламентарії - такі ж люди, ми не можемо і не маємо права втручатися в особисте життя депутата і рекомендувати їм місця проводження їх законної відпустки", - вважає член ЛДПР і заступник голови Держдуми Ігор Лебедєв.

Згідно з деклараціями 2013 року, в Держдумі було 22 депутати, які самі володіли іноземною нерухомістю або їхні найближчі родичі мали будинки або квартири за кордоном. При цьому не всі володарі іноземних квадратних метрів поспішають провести свою літню відпустку за межами Росії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!