Сологуб очолив монетарний напрям діяльності НБУ

Вівторок, 17 березня 2015, 12:15

17 березня 2015 року в. о. заступника Голови Нацбанку України, який здійснюватиме загальне керівництво монетарним напрямом діяльності регулятора, призначено Дмитра Сологуба.

Про це йдеться у повідомленні регулятора.

"Сучасні виклики вимагають від НБУ прийняття відповідальних рішень та проведення дієвої монетарної політики. Відсьогодні за розбудову функції забезпечення монетарної стабільності, ефективне формулювання грошово-кредитної політики регулятора відповідатиме провідний економіст, який є авторитетним та добре знаним в економічних і фінансових колах як нашої країни, так і за кордоном", - зазначила Гонтарева, коментуючи його призначення.

Дмитро Сологуб народився 8 червня 1978 року. У 2000 році закінчив Білоруський державний університет за спеціальністю "Економічна теорія", здобувши кваліфікацію економіста, викладача економіки, а в 2002 році - магістерську програму з економіки (EERC) Національного університету "Києво-Могилянська академія", здобувши кваліфікацію магістра економіки.

Реклама:

Вільно володіє англійською мовою, є автором низки досліджень з економічної тематики. У 2013 році отримав диплом Сертифікованого фінансового аналітика (CFA).

У 2001 - 2002 роках під час навчання Дмитро Сологуб працював асистентом з досліджень магістерської програми з економіки (EERC) Національного університету "Києво-Могилянська академія". З 2002 до 2004 року – науковим співробітником Інституту економічних досліджень та політичних консультацій (спочатку у відділі державних фінансів, а пізніше - у відділі макроекономічного аналізу).

У 2004 - 2007 роках був економістом-дослідником у представництві Міжнародного валютного фонду в Україні.

З 2007 року і до призначення в Національний банк України обіймав посаду начальника відділу аналізу та досліджень АТ "Райффайзен Банк Аваль".

З 17 березня 2015 року - в. о. заступника Голови Національного банку України, член Правління Національного банку України.

 

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!