"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Новак каже, що не обговорював з Єврокомісаром "літній пакет" для України

Середа, 14 січня 2015, 18:51

Глава Міненерго Росії Олександр Новак не обговорював на переговорах з заступником голови Єврокомісії Марошем Шефчовичем новий документ про постачання газу в Україну, який би діяв з квітня, так як чинний документ описує діючі контрактні умови.

Про це Новак заявив журналістам у середу, передає "Інтерфакс-Україна".

Як зазначається, Новак і Шефчовіч заявили, що задоволені роботою "зимового пакета" для України.

Шефчовіч, у свою чергу, зазначив, що питання про укладення або не укладання нового пакету документів на літній період буде дуже активно обговорюватися в найближчі кілька тижнів.

Реклама:

"У найближчі кілька тижнів ми будемо обговорювати це питання. Нам потрібно оцінити, скільки газу буде закачано в ПСГ, потрібно дивитися і фінансові питання, які становлять невід'ємну частину проблеми", - сказав він.

Він підкреслив, що у Євросоюзу, України та Росії існують різні позиції з даного питання, але висловив сподівання, що до кінця березня всі вони будуть врегульовані.

У прес-релізі за підсумками зустрічі глави "Газпрому" Олексія Міллера з Шефчовічем зазначається: "Нафтогаз України" купує газ в менших обсягах порівняно з брюссельськими домовленостями, відбирає його зі своїх підземних сховищ, що призводить до стрімкого зменшення запасів газу в ПСГ, і без того недостатніх для надійного проходження зимового періоду.

"Враховуючи, що зимові максимуми споживання газу припадають на кінець січня і лютий, транзитні ризики для європейських споживачів на території України зберігаються", - йдеться у прес-релізі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Марош Шефчович 14 січня у Москві обговорить можливий "літній пакет" для вирішення газових проблем між Україною та Росією.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!