"Аерофлот" оскаржить у суді штрафи України за польоти до Криму

Понеділок, 15 грудня 2014, 14:24

Авіакомпанія "Аерофлот" має намір оскаржити в суді штрафи за польоти до Криму, виписані Державіаслужбою України, на суму близько 8 мільйонів доларів (90 мільйонів гривень).

Про це повідомляють "РІА Новости".

У "Аерофлоті" відзначають, що витрати авіакомпанії через те, що перевізнику доводиться здійснювати рейси в обхід української території, становили 20 мільйонів доларів на рік.

Крім того, криза в Україні стала причиною припинення діяльності лоукостера "Добролет" (дочірньої компанії "Аерофлоту"), говориться в матеріалах компанії.

Реклама:

У серпні Державіаслужба України виписала російським авіакомпаніям штрафи на загальну суму 261,5 мільйона гривень (близько 17 мільйонів доларів) за польоти до Криму.

Крім "Аерофлоту" штрафи накладені на "РусДжет" (408 тис. гривень, Red Wings (272 тис.гривень), "ВІМ-Авіа" (1,088 мільйона гривень), "Газпромавіа" (272 тисячі гривень), "Уральські авіалінії" (272 тисячі гривень).

Росавіація стверджує, що Державіаслужба України не вправі штрафувати російські авіакомпанії, оскільки вони здійснюють польоти в повітряному просторі РФ.

Як відомо, військова агресія Росії, спрямована на насильницьке протиправне відторгнення Кримської автономії та Севастополя від України та їх приєднання до Російської Федерації на правах суб'єкта Російської Федерації, була здійснена протягом березня 2014 року.

Насильницька анексія Криму не визнається українською державою, не визнається Генеральною асамблеєю ООН, ПАРЄ, ПА ОБСЄ, а також суперечить рішенню Венеціанської комісії, натомість російською владою трактується як "повернення Криму до Росії". 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: