Ціна на Brent опустилася нижче 79 доларів

Вівторок, 18 листопада 2014, 10:06

Ціни на нафту Brent опустилися у вівторок нижче 79 доларів за барель і можуть показати зниження за підсумками шостої торгової сесії з останніх семи, поки ринок гадає, знизить чи ні ОПЕК квоту на видобуток на зустрічі картелю наступного тижня.

Про це пише Рейтер.

До 09.45 за московським часом ф'ючерси на Brent подешевшали на 0,39 до 78,92 долара за барель, а ф'ючерси на WTI - на 0,39 до 75,25 долара за барель.

Венесуела напередодні закликала до зміцнення співробітництва як в рамках картелю, так і з країнами-виробниками, що в нього не входять, в тому числі з Росією, що дало новий поштовх суперечкам про те, як ОПЕК відреагує на засіданні 27 листопада на майже 33-процентне зниження цін на нафту починаючи з кінця червня.

Реклама:

Президент Венесуели Ніколас Мадуро заявив в понеділок, що в "дуже незабаром" планується проведення глобального екстреного саміту країн-виробників для обговорення питання цін на нафту, а російська Роснефть повідомила, що її глава Ігор Сечин відправиться до Відня 25 листопада, за два дні до наради ОПЕК.

"Ми не можемо ігнорувати коментарі Венесуели та Росії. Але найважливіший чинник - це які кроки зробить ОПЕК і, особливо, Саудівська Аравія", - сказав менеджер по продажам на ринках сировини Newedge Japan Кен Хасегава.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: