Економіка Лондона втрачає 8,5 мільярда в рік через затори

Середа, 15 жовтня 2014, 10:48

Економіка британської столиці втратила в минулому році через дорожні затори 8,5 мільярда доларів.

Про це пишуть "Ведомости" з посиланням на Financial Times.

Як повідомляється, на Лондон доводиться 41,5% аналогічних втрат в економіці всієї Великобританії.

"Різні дослідження дають різні цифри втрат від пробок. Але ми всі знаємо, що гірше за все справи йдуть в Лондоні і на південному сході (Англії) через високу щільність населення в цих регіонах та кількість компаній, які страждають через затори на дорогах", - говорить фахівець з транспортних питань Едмунд Кінг, президент британської автомобільної асоціації АА і професор Університету Ньюкасла.

Реклама:

Дослідження CEBR і Inrix засноване на розрахунку як прямих витрат, таких, як вартість палива і часу, проведеного в пробках, а не на роботі, так і непрямих, включаючи більш високі витрати компаній на транспортування вантажів і обслуговування автомобілів.

За даними дослідників, в 2030 році втрати Лондона від заторів на дорогах досягнуть 14,5 млрд доларів, а сукупні витрати за цей період перевищать 200 млрд доларів.

Інфраструктурні інвестиції, такі, як високошвидкісні залізниці, нададуть лише мінімальний ефект на дорожню ситуацію, песимістичний Кінг.

"Я не хочу сказати, що високошвидкісна дорога не потрібна, але не варто спокушатися: вона не вирішить проблему заторів", - зазначив він.

Ситуація у Великобританії в цілому буде погіршуватися швидше, ніж в інших провідних розвинених країнах, прогнозують автори доповіді.

Втрати від заторів в країні становитимуть у 2030 році 33,4 млрд доларів; це зростання на 63% до 2013 року. У США цей показник буде рости повільніше - на 50% до 2030 року, хоча в абсолютному значенні він буде набагато вищий - 186 млрд доларів.

Те, про що йдеться в цьому дослідженні, люди можуть спостерігати кожен день, відзначає Кінг, зокрема, на автостраді М25 (кільцева дорога навколо Лондона довжиною 188 км), найзавантаженіша в Європі.

На розвиток стратегічної дорожньої мережі нинішній уряд витратив і планує витратити до 2012 року 24 млрд фунтів (38,2 млрд доларів) - це найбільша програма більш ніж за 30 років, заявив представник міністерства транспорту Великобританії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!