Moody's позитивно оцінює пролонгацію НБУ кредитів банкам

Четвер, 11 вересня 2014, 15:27

Міжнародне рейтингове агентство Moody's позитивно оцінює рішення Національного банку України продовжити терміни погашення наданих банкам кредитів.

Про це повідомляється в огляді Moody's, текст якого має "Інтерфакс-Україна".

"Рішення центробанку позитивно відіб'ється на кредитоспроможності українських банків, оскільки підтримає рівень їх ліквідності і дозволить уникнути безпосереднього ризику рефінансування кредитних ліній", - йдеться в огляді.

Крім того, це підтверджує прихильність регулятора підтримувати фондування банків і їх ліквідність, враховуючи, що частка виданих НБУ кредитів, більшість з яких короткострокові, і забезпечені облігаціями внутрішньої державної позики, зросла в січні-липні до 10% з 7% загального об'єму не акціонерного капіталу банків.

Реклама:

Разом з тим Moody's відзначає подальше погіршення якості активів банків, оскільки різке зниження курсу нацвалюти негативно позначається на здатності позичальників обслуговувати валютні зобов'язання.

Як повідомлялося, НБУ 4 вересня видав постанову №551, яка передбачає подовження термінів погашення банками кредитів, наданих центральним банком.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!