Україна наполягатиме на компромісній ціні російського газу

Середа, 27 серпня 2014, 15:53

Київ на майбутніх тристоронніх переговорах по газу 6 вересня має намір наполягати на запропонованому Європейською комісією компромісному варіанті тимчасової ціни російського газу для України.

Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Продан журналістам у середу, передає "Інтерфакс-Україна".

"В ході останніх наших переговорів з Єврокомісією у нас була спільна компромісна позиція. Вона була пов'язана з ціною, яка формується на літній період в розмірі близько 320 доларів за 1000 кубометрів, а на піковий період - 385 доларів за 1000 кубометрів. А потім сформується вже середня ціна, незалежно від того, скільки ми будемо брати газу ", - сказав він.

"Швидше за все, ми будемо обговорювати ту позицію, яка була", - додав міністр.

Реклама:

Крім того, Продан повідомив, що Україна на майбутніх переговорах має намір підняти тему перегляду ставки транзиту російського газу c території України.

Він також додав, що позов "Нафтогазу" до "Газпрому" в Стокгольмському суді залишається, але Україна і європейські партнери вважають, що для врегулювання цієї суперечки необхідно знайти компромісне рішення щодо ціни поставки російського газу Україні, яка працюватиме до завершення суду.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!