Evraz не планує продавати активи в Україні

Середа, 27 серпня 2014, 14:35

Гірничо-металургійний холдинг Evraz не планує продавати свої підприємства в Україні.

Про це повідомив в ході телефонної конференції старший віце-президент з міжнародної діяльності комапнії Павло Тетянин, пише "Прайм".

Він, втім, додав, що на українських заводах може знизитися виробництво через проблеми з поставками електроенергії.

Українські підприємства Evraz знаходяться в Дніпропетровській області. Evraz є власником "ДМЗ ім.Петровського", випускаючого чавун, сталь і прокат, підприємства з видобутку залізної руди "Суха Балка" і коксохімічного заводу "Євраз Баглійкокс".

Реклама:

"Ми не розглядаємо опцію продажу цих активів. Бізнес на цих підприємствах працює в нормальному режимі, - сказав він. - Дніпропетровська область знаходиться в певному віддаленні від "гарячих" районів".

За словами Татьянина, рішення зберегти українські активи не пов'язано з відсутністю попиту на них.

"Поки вдається оптимізувати використання електроенергії на комбінатах таким чином, що безпосередньо на обсягах випуску негативно це не позначається. Якщо надалі ми будемо бачити обмеження по електроенергії, то нам, можливо, доведеться знизити свої виробничі плани", - додав Тетянин.

У фінансовому звіті Evraz за МСФЗ за 1-е півріччя 2014 говориться, що компанія залучила консультантів для оцінки ризиків, пов'язаних з кризою на Україні, і вироблення плану дій на випадок надзвичайних ситуацій.

Evraz є однією з найбільших у світі вертикально-інтегрованих металургійних і гірничодобувних компаній з активами в Росії, на Україні, в Європі, США, Канаді та Південній Африці і кількістю співробітників, що перевищує 110 тис осіб.

У 2013 році Evraz заробив 16,1 млн тонн сталі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: