Великобританія готова фінансово підтримати Україну - Кемерон

П'ятниця, 15 серпня 2014, 15:21

Великобританія готова виділити Україні один мільярд фунтів стерлінгів.

Про це повідомляє прес-служба президента України.

Як наголошується, президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з прем'єр-міністром Великобританії Девідом Кемероном.

"Британський прем'єр ще раз запевнив у своїй твердій і послідовній підтримці України і дій президента. Він також поцікавився питанням гуманітарної допомоги, що прямує до Луганська", - йдеться в повідомленні.

Реклама:

Також наголошується, що президент поінформував про останній розвиток подій, а також про те, що українська частина міжнародної гуманітарної допомоги в рамках місії Червоного Хреста прямує до Луганська.

Президент висловив стурбованість ситуацією на кордоні, зокрема, тим, що через відкриту частину кордону в Україну продовжує надходити важка військова техніка і озброєння з Росії.

"Співрозмовники обговорили міжнародні зусилля для діалогу про можливості врегулювання ситуації на Донбасі, а також перспективи розширення військово-технічного співробітництва", - відзначає прес-служба.

Кемерон повідомив, що Великобританія готова фінансово підтримати Україну в рамках програми в один мільярд фунтів стерлінгів, які вона виділяє для гуманітарної допомоги ООН.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: