Окупаційна влада Криму взялася за майно Коломойського

Четвер, 5 червня 2014, 14:42

Об'єкти українських олігархів в Криму, в тому числі знаменитий маєток "Держдача у Форосі", будуть повернуті в державну власність, якщо прокуратура виявить порушення, допущені при їх придбанні.

Про це заявив в.о. глави республіки Крим Сергій Аксьонов, передає "ИТАР-ТАСС".

За його словами, уряд Криму буде вирішувати все тільки в законному порядку.

"Однозначно, що націоналізації приватних об'єктів не буде. Ці об'єкти будуть оцінюватися тільки з однієї точки зору: законності їх придбання на момент знаходження на території України", - сказав Аксьонов.

Реклама:

"Якщо за них були сплачені гроші, відповідні до ринкової вартості об'єкта, то деприватизації не буде", - пояснив Аксьонов.

За словами Аксьонова, якщо  об'єкт був виведений "за папери" або шляхом передачі одних фондів іншим, а такі процедури на території України відбувалися часто, то прокуратура відреагує в установленому законом порядку, який діє на території РФ - буде повернення в державну власність.

Аксьонов також сказав, що в даний час йде перевірка, у тому числі по всіх об'єктах українського бізнесмена Ігоря Коломойського.

"Оскільки ми знаємо, що цей товариш відносився до законів досить зневажливо, то, відповідно, є мало об'єктів, які він купив законним способом. Думаю , що прокуратура виявить всі порушення, які були допущені при приватизації об'єктів, що належать цьому пану. У Криму ми всіх виведемо на чисту воду", - підкреслив Аксьонов.

В. о. глави республіки висловив упевненість, що "люди, які сьогодні воюють із власним народом і фінансують цю війну, в будь-якому випадку отримають оцінку, як історичну, а я впевнений, що і кримінальну".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!