Уряд Азарова допустив дефіцит бюджету в 65 мільярдів

Середа, 4 червня 2014, 12:45

Верховна рада прийняла до відома звіт про виконання закону "Про держбюджет України на 2013 рік".

За відповідний проект постанови про звіт про виконання держбюджету на 2013 рік (№ 4625-д) проголосував 171 народний депутат з 371, зареєстрованих в сесійній залі, передає "УНІАН".

Так, відповідною постановою передбачається прийняти до відома звіт Кабміну про виконання закону "Про Держбюджет", згідно з яким держбюджет виконаний за доходами у сумі 339,226 мільярда гривень, видатками - 403,456 мільярда гривень, за обсягом повернення кредитів - 5,522 мільярда гривень та обсягом надання кредитів - 6 мільярдів гривень, з дефіцитом у сумі 64,706 мільярда гривень.

Згідно з постановою, Кабмін повинен, зокрема, проаналізувати висновки Рахункової палати щодо виконання державного бюджету за 2013 рік, вжити заходів щодо недопущення порушень бюджетного законодавства у поточному та наступних бюджетних періодах та реалізації відповідних пропозицій Рахункової палати.

Реклама:

Крім того, Кабмін повинен забезпечити дотримання вимог Бюджетного кодексу щодо формування проекту держбюджету на наступні бюджетні періоди на реалістичних макропоказниках економічного і соціального розвитку України.

Також вжити заходів щодо скорочення податкового боргу та недопущення нарощування нової податкової заборгованості, посиливши контроль над поверненням розстрочених і відстрочених сум податкового боргу та обмеживши щорічні списання податкової заборгованості.

Серед іншого, уряд має вжити заходів щодо погашення заборгованості за позиками, наданими Пенсійному фонду, за рахунок коштів єдиного казначейського рахунку, та недопущення її нарощування, забезпечуючи системність вирішення питання збалансування бюджету Пенсійного фонду.

Також впорядкувати виконання платіжних доручень відповідно до взятих бюджетних зобов'язань, забезпечуючи своєчасне проведення платежів, включаючи платежі за коштами місцевих бюджетів та спеціального фонду держбюджету.

Кабмін також повинен вжити заходів щодо комплексного врегулювання питання щодо недопущення зростання заборгованості по середньострокових позиками, які надаються місцевим бюджетам на виконання пункту 3 частини першої статті 73 Бюджетного кодексу України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!