Україна налаштована на безвізовий режим з ЄС з 2015 року

Четвер, 26 червня 2014, 16:47

У Міністерстві закордонних справ України зазначають, що націлені на отримання безвізового режиму з ЄС із 1 січня 2015 року, але наголошують, що в цьому питанні багато залежить від внутрішніх процедур самого Євросоюзу.

Про це заявила перший заступник міністра закордонних справ Наталія Галібаренко на брифінгу в Києві в четвер, передає "Інтерфакс-Україна".

"Я не прибічник того, щоб встановлювати конкретні терміни, це питання не повністю залежить від України, оскільки в самому ЄС існують непрості та досить тривалі внутрішні процедури", - сказала Галібаренко.

Вона зазначила, що Європейському Союзу для ухвалення остаточного рішення необхідно побачити відповідні доповіді експертних місій, які оцінять виконання Україною плану дій з лібералізації візового режиму, а потім ухвалити технічне рішення, після чого ухвалити політичне рішення.

Реклама:

Галібаренко навела приклад, що між ухваленням нещодавнього рішення Європейською Комісією про оцінку дій України на шляху до безвізового режиму з ЄС та підтримкою цього рішення на політичному рівні минув майже місяць.

"У наших реаліях це багато, коли ми ставимо мету, що у нас через півроку має бути введено безвізовий режим", - сказала вона.

Перший заступник глави МЗС України повідомила, що у вересні-жовтні Україну відвідають дві експертні місії ЄС, які надаватимуть рекомендації, як Україні швидше та краще завершити другу фазу плану дій з лібералізації візового режиму.

"Ми себе настроїли на жорсткий термін у півроку, але це не означає, що з 1 січня 2015 року, навіть якщо ми все виконаємо, вже буде безвізовий режим", - підсумувала Галібаренко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!