ЄС закрив лазівку в податковій системі

Субота, 21 червня 2014, 12:24

Європейський союз закрив лазівку в податковій системі, яка дозволяла транснаціональним компаніям скорочувати свої податкові рахунки, використовуючи розходження в національних податкових правилах.

Про це йдеться в заяві міністрів фінансів ЄС, пишуть "Весті.Економіка".

"Мета полягає в тому, щоб закрити лазівку в законі, що дозволяла корпораціям використовувати невідповідність між національними податковими правилами таким чином, щоб уникнути сплати податків на деякі види прибутку", - йдеться в заяві міністрів фінансів ЄС.

Зміна в директиві ЄС про материнські і дочірні компанії стосується "гібридних кредитних угод". Поєднання власних і позикових коштів часто використовується як інструмент податкового планування.

Реклама:

Деякі країни члени ЄС кваліфікують прибуток від такого інструменту яий підлягає обкладенню податком, а деякі - ні. Ця лазівка ​​і спонукала багато корпорацій відкривати дочірні компанії в тих країнах, де даний вид прибутку не оподатковується.

"Використовуючи директиву ЄС, яка була заснована на здоровому глузді - уникнути подвійного оподаткування, деяким хитрим компаніям вдалося уникнути податків взагалі, - заявив міністр фінансів Франції Мішель Сапен. - Тепер варто очікувати трохи більше грошей в державну скарбницю, в яких, як ви розумієте, ми дуже зацікавлені".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!