Apple відсудила у Samsung 120 мільйонів доларів

Понеділок, 5 травня 2014, 11:29

У США завершилася друга частина судових розглядів між двома технологічними гігантами - Apple і Samsung.

"Яблучники" знову здобули перемогу і відсудили у південнокорейської компанії 119,6 млн доларів, пишуть "Весті.Економіки".

Федеральний суд Каліфорнії, після слухань, що тривали майже 4 тижні, постановив, що Samsung порушує два патенти з чотирьох, заявлених Apple.

Спочатку Apple намагалася відсудити у Samsung 2,2 млрд доларів. У рамках попередніх справ їй вдалося домогтися для корейців штрафу на 930 млн доларів, тобто загальна сума, виплачена на користь Apple, могла б досягти 3 млрд доларів.

Реклама:

Samsung стверджує, що конкуренти з США не мають права пред'являти претензії, тому що корейська компанія не займалася розробкою аспектів операційної системи, які викликають питання у американських правовласників.

Apple звинувачує Samsung у порушенні п'яти патентів в області ПЗ, серед яких функція "зруш, щоб розблокувати", автокорекція текстів, пошук, одночасно забезпечує доступ до змісту пристрої та баз даних в інтернеті, функція фонової синхронізації даних і можливість набору телефонних номерів, розміщених на сайтах або в листах, одним натиском.

Samsung пред'явила Apple зустрічні звинувачення, заявивши, що та порушила два патенти в області передачі відео-та фотоконтентом. Одна з технологій використовується в програмі Apple FaceTime, інша в системі сортування фотографій.

Дві найбільші корпорації витратили сотні мільйонів доларів на судові витрати в битвах на території чотирьох країн, у спробі домогтися домінування на мобільному ринку, обсяг якого оцінюється в 338,2 млрд доларів, згідно з даними Bloomberg.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!