Роздрібна мережа банків України скоротилася

Вівторок, 20 травня 2014, 17:12

Роздрібна мережа банків України за січень-квітень скоротилася на 6,3%, або майже на 1,2 тисяч відділень - до 18,2 тисяч точок продажів.

Про це повідомила прес-служба Незалежної асоціації банків України, передає "Інтерфакс-Україна".

"З початку 2014 року мережа банківських точок продажів скоротилася на 6% і станом на 1 травня налічувала 18,229 тисяч одиниць проти 19,452 тисяч одиниць на початок року. Скорочення було пов'язано як з розвитком електронного банкінгу та оптимізацією витрат банків на інфраструктуру, так і з політичними подіями, що відбуваються в Україні", - йдеться в повідомленні.

В асоціації вважають, що банківська інфраструктура має високий рівень покриття, незважаючи на скорочення точок продажів в окремих регіонах.

Реклама:

"Покриття регіонів є досить високим. Так, в цілому по Україні станом на 1 травня 2014 року на 100 тисяч населення приходилося 40 відділень. Таке значення прирівнює покриттю в європейських країнах", - наголошується в повідомленні.

За даними НАБУ, в регіональному розрізі за кількістю закриття відділень лідирує Крим - перестали працювати 542 точки продажів.

Разом з тим, банківська мережа Києва і Київської області скоротилася на 157 відділень, у Дніпропетровській області кількість працюючих відділень зменшилася на 68 одиниць, у Харківській - на 65, у Черкаській - на 58.

При цьому, за даними НАБУ, найвищий рівень покриття спостерігається в Києві - 67 відділень на 100 тисяч чоловік. Високий рівень покриття також в Одеській, Волинській області та Севастополі - 57, 52 і 50 відділень на 100 тисяч осіб відповідно.

Водночас найнижчий рівень покриття спостерігається у Вінницькій області - 21 відділення на 100 тисяч жителів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!