ЄС хоче вибити для України тимчасову ціну на газ

Четвер, 15 травня 2014, 09:18

Тимчасова ціна на газ для України, щоб запобігти можливих перебоїв з його постачанням, може бути узгоджена сторонами до кінця травня.

Про це заявив Єврокомісар з енергетики Гюнтер Еттінгер, який візьме участь в майбутніх тристоронніх газових переговорах, передає "Інтерфакс-Україна".

"У нас ще є два тижні (для запобігання відключення газу)", - сказав він в інтерв'ю The Wall Street Journal.

Якщо ж призупинення поставок все ж відбудеться, сторони, тим не менш, продовжать переговори, сказав він.

Реклама:

За його словами, якщо одна зі сторін залишиться незадоволена тимчасової ціною, це питання може бути розглянуто потім в арбітражному суді.

Напередодні міністр енергетики Росії Олександр Новак і Еттінгер у телефонній розмові домовилися про зустріч 19 травня в Берліні, повідомили в Міненерго РФ.

У ході цих переговорів планується досягти домовленості про місце і час проведення другого раунду тристоронніх переговорів між Росією, Україною і Європейською комісією.

Як повідомлялося, на даний момент борг "Нафтогазу України" перед "Газпромом" становить 3,5 млрд доларів. Українська сторона припинила платежі, вимагаючи знизити ціну газу. "Газпром" через борги заявив про переведення України з червня на авансову систему оплати.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!