Окупаційна влада в Криму заблокувала в НБУ готівку на 3,9 мільярда

Понеділок, 12 травня 2014, 20:12

Дії окупаційної влади в Автономній Республіці Крим заблокували здійснення соціальних виплат.

Про це повідомляється на сайті регулятора.

Як наголошується, загальна сума заблокованих активів Головного управління Національного банку України в АР Крим становить близько 4,6 мільярда гривень, у тому числі готівкових коштів 3,9 мільярда гривень.

"Пізно ввечері 8 травня група озброєних осіб прибула до приміщення Головного управління Національного банку України в АР Крим та заблокувала його діяльність", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Також наголошується, що серед блокувальників були присутні представники так званої Ради Міністрів Республіки Крим, правоохоронних і судових органів, які пояснили свої дії необхідністю виконання виконавчого листа від 08 травня 2014 року за справою № А83-120/2014 Господарського суду Автономної Республіки Крим.

"Даний виконавчий лист виданий з порушенням вимог українського законодавства та є таким, що не підлягає виконанню Національним банком", - повідомляє прес-служба.

Як зазначається, ураховуючи силовий спосіб виконання вищезазначеного судового рішення і можливість непередбачуваних наслідків для здоров’я і життя працівників зазначеного управління, було прийняте рішення про допуск групи озброєних осіб, які здійснили опечатування низки приміщень, у тому числі і приміщення грошових сховищ.

"Такі дії та блокування роботи кримського підрозділу Національного банку також унеможливили здійснення виплат соціальної допомоги українським громадянам, у тому числі матеріальної допомоги ветеранам Великої Вітчизняної Війни, передбаченої державним бюджетом", - наголошується у повідомленні.

Крім того, неодноразові спроби Національного банку вивести матеріальні цінності з територіального управління відомства наштовхувалися на протидію окупаційних органів регіону.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!