Google купує виробника безпілотників Titan Aerospace

Вівторок, 15 квітня 2014, 11:04

Google оголосила про поглинання виробника безпілотних літальних апаратів Titan Aerospacе.

Про це пише CyberSecurity.ru.

Буквально за кілька днів до сьогоднішнього анонса, в галузі з'явилися дані про те, що компанія Facebook веде перегорви про покупку Titan Aerospace.

Як Google, так і Facebook зараз марять ідеєю проведення інтернету у важкодоступні райони планети, щоб і там забезпечити жителів доступом до своїх сервісів.

Реклама:

Google не розкриває вартості поглинання Titan Aerospace, але каже, що мають намір використовувати технології і безпілотники компанії для збору даних та пропозиції онлайн-доступу для користувачів у віддалених регіонах.

Нагадаємо, що компанія Titan Aerospace займається виробництвом дронів на сонячних батареях, які можуть перебувати дуже тривалий час у повітрі, аж до року.

Раніше Facebook також вела переговори про придбання Titan Aerospace, однак очевидно, що Google запропонувала більш цікаві умови поглинання.

Нагадаємо, що Facebook пропонувала британському виробнику безпілотників 20 млн доларів. Тут літаки також працюють на сонячних батареях і можуть працювати в безпосадочні режимі тривалий час.

Обидві компанії говорять, що безпілотники їм потрібні приблизно для одного і того ж - виконання ролі інтернет-передавачів, перебуваючи над заданою територією, де немає стаціонарного інтернет-зв'язку або стільникового зв'язку з мобільним ШПД.

Втім, у технічних фахівців подібний підхід поки викликає масу питань, але компанії повні оптимізму.

Згідно з умовами операції з Google, компанія Titan Aerospace і всі її 20 співробітників залишаться в своєму нинішньому офісі в штаті Нью-Мексико і продовжать працювати під керівництвом нинішнього гендиректора Верна Раберна.

Раніше Раберн очолював споживчі напрямки в компаніях Microsoft і Symantec.

На даний момент на сайті Titan Aerospace йдеться, що вона була куплена Google і всі подальші запити про долю компанії слід адресувати прес-службі Google.

У свою чергу Google заявляє, що Titan буде тісно працювати з Google за проектом Project Loon, в рамках якого планується створити серію повітряних куль, які будуть здатні розмішатися в атмосфері на висоті декількох десятків кілометрів і також виконувати роль висотних передавачів інтернет-сигналу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!