Рада скасувала пільги депутатам

П'ятниця, 28 лютого 2014, 11:50

Верховна рада підтримала законопроект щодо скасування та обмеження депутатських пільг.

"За" прийняття законопроекту №1075, автором якого виступили народні депутати "УДАР"  проголосувало 301 народний депутат із необхідних 226.

Зідно із пояснювальною запискою, метою законопроекту є Скасування невиправданих переваг щодо надання чинним законодавством народним депутатам України, порівняно з іншими категоріями громадян; досягнення більшої соціальної справедливості.

Крім того, даним законопроектом скасовано низку норм, якими народним депутатам України створюються відповідні привілеї та переваги.

Реклама:

Зокрема, вилучено норми закону щодо:

- зарахування часу, коли народний депутат тимчасово не працював, у зв’язку з неможливістю надати йому попередню, або  рівноцінну роботу, до загального і безперервного стажу роботи;

- зарахування до загального трудового стажу перерви в роботі дружини (чоловіка) народного депутата у разі непрацевлаштування її (його) за місцем проживання чоловіка (дружини), що давало право на встановлення процентних надбавок до заробітної плати, на пенсію на пільгових умовах і у пільгових розмірах.

Нагадаємо, раніше ВР не підтримала законопроект опозиції про скасування необгрунтованих пільг і привілеїв для осіб, уповноважених на виконання функцій держави.

Як повідомлялося, кошторисом Верховної ради на 2011 рік було передбачено понад 86 мільйонів гривень на пільги колишнім народним депутатам.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: