Facebook запатентував антипіратську технологію

Середа, 4 грудня 2013, 11:39

Соцмережа Facebook запатентувала технологію, що дозволяє визначати легальність розповсюджуваного користувачами контенту.

"Антипіратський" патент був виданий соцмережі 3 грудня, пише "Лента.ру" .

Як випливає з тексту документа, визначати, чи є той чи інший контент піратським, Facebook збирається за допомогою так званих "соціальних сигналів".

До таких "сигналів" відносяться, наприклад, географічне розташування користувача, список фільмів, які йому сподобалися, зазначені в профілі хобі, а також коло спілкування в соціальній мережі.

Реклама:

"Всю цю інформацію користувачі розкривають добровільно, вся вона обробляється і зберігається компанією, проте ніколи раніше ці дані не використовувалася для того, щоб визначати легальність конкретного контенту", - заявляють представники Facebook.

За словами розробників нової технології, її впровадження дозволить, нарешті, домогтися істотного прогресу в цьому напрямку і "мінімізувати юридичну вразливість" соціальної мережі.

Як випливає з тексту патенту, потенційно технологія може використовуватися для відстеження як текстових піратських файлів (книг та інших документів), так і різних фотоматеріалів, що розміщуються користувачами соцмережі.

Крім того, Facebook планує відстежувати і все "підозрілі" посилання, що ведуть на сторонні сайти з піратським аудіо-та відеоконтентом. Будь-яких термінів впровадження технології представники Facebook не вказують.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!