"Укрзалізниці" потрібні 4,8 мільярда на електрифікацію підходів до портів

Четвер, 26 грудня 2013, 20:03

"Укрзалізниці" необхідно залучити близько 4,8 мільярда гривень на електрифікацію підходів до морських портів України, що дозволить збільшити пасажиро- і вантажопотік.

Про це в інтерв'ю УНІАН повідомив начальник головного управління електрифікації та електропостачання Віталій Максимчук.

За його словами, в першу чергу, розпочнеться електрифікація підходів до портів Чорного моря.

"Мова йде про ділянку Долинська - Миколаїв. Наступний крок - електрифікація дільниці Миколаїв - Колосівка. Таким чином ми замкнемо чорноморський напрямок, що посилить пасажиро- і вантажопотік до портів. Загалом, нам належить електрифікувати 148 кілометрів, і до кінця наступного року ми сподіваємося "перерізати стрічку" в Миколаєві", - повідомив Максимчук.

Реклама:

Він також зазначив, що в даний час розробляється проектна документація по електрифікації ділянки Волноваха - Камиш-Зоря - Запоріжжя протяжністю 246 км, проектна вартість якого орієнтовно становить близько 2,8 млрд гривень, а приблизна вартість електрифікації напрямку Долинська - Миколаїв - Колосівка - порядку 2 млрд гривень.

Максимчук уточнив, що наступного року почнуться проектні роботи з електрифікації ділянки від державного кордону в напрямку Овруч - Коростень - Житомир - Бердичів, з метою з'єднання Білорусі з морськими портами Одеського регіону, при цьому орієнтовна вартість таких робіт ще не визначена.

Як повідомлялося, електрифікація дільниці Долинська - Миколаїв - Колосівка дозволить знизити витрати Одеської магістралі на пальне в 3,7 рази, а також дозволить створити паралельний напрямок для пасажирських поїздів у кримському напрямку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!