Ахметов інвестує мільярд доларів у металургійний бізнес

Середа, 11 грудня 2013, 17:44

Рівень капітальних витрат Групи Метінвест в 2013 році складе більше 700 мільйонів доларів, а в 2014 році інвестиції в модернізацію виробництва можуть зрости до мільярда доларів.

Про це заявив генеральний директор Групи Метінвест Ігор Сирий, повідомляє прес-служба холдингу.

За його словами, основні інвестпроекти 2013 року - розробка інжинірингу та підготовка майданчика для будівництва нового агломераційного цеху, будівництво установки із вдування пиловугільного палива на ЄМЗ.

"Наступного року ми продовжимо реалізацію цих проектів, але додадуться і нові. Інвестиції в розвиток і підтримку потужностей у 2014 році можуть збільшитися до 1 млрд доларів", - зазначив Сирий.

Реклама:

Він також повідомив, що найбільший проект - будівництво нової аглофабрики на ЄМЗ з нуля. Крім цього, в 2014 році в активну фазу увійде будівництво ЦПТ на Інгулецькому ГЗК.

"Також наступного року планується почати постачання обладнання та будівельно-монтажні роботи з впровадження ПВП на "Азовсталі" і провести реконструкцію пилеочистних споруд конвертера №1 на ММК імені Ілліча", - додав генеральний директор.

Основними акціонерами "Метінвесту" є група українського бізнесмена Ріната Ахметова СКМ (71,25%) і група компаній СМАРТ (23,75%) на чолі з Вадимом Новинським.

У 2012 році "Метінвест" отримав чистий прибуток у розмірі 435 млн доларів, що на 77% менше, ніж роком раніше.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: