У BlackBerry виникли складнощі з покупцями

Неділя, 3 листопада 2013, 13:20

Раніше оголошена операція з купівлі канадського виробника смартфонів BlackBerry з боку канадського фонду Fairfax Financial Holdings може не відбутися, оскільки останній не може зібрати заявлені 4,7 млрд доларів.

Про це пише "CyberSecurity".

Джерела близькі до фонду, кажуть, що Fiarfax збирався залучити частину грошей у банків, причому зробити це під заставу майбутніх прибутків. Однак банкіри зовсім не впевнені, що майбутні прибутки у BlackBerry будуть і не поспішають підписувати кредитні угоди.

Reuters повідомляє, що Fairfax зараз взаємодіє з Bank of America Merrill Lynch і BMO Capital Markets над організацією синдикованого кредиту, причому ці банки вже не перші в списку Fairfax, раніше канадський фінансист Прем Уотса вже вів переговори з іншими банками і отримав відмову.

Реклама:

За непідтвердженою інформацією паралельно з Fairfax на купівлю BlackBerry претендували і деякі інші покупці, угоди з якими також закінчуються в листопаді.

Сам Уотса минулого тижня дав інтерв'ю агентству Reuters, де відкрито не сказав, що Fairfax зіткнулася з фінансовими складнощами, але заявив, що він переконаний у можливості залучення капіталу до потрібної дати.

За даними інсайдерів в BlackBerry, паралельно з Fairfax на активи BlackBerry претендує консорціум з компанії Cerberus Capital Management і компанії Qualcomm, що займається випуском мобільної електроніки.

Поки неясно, скільки готові запропонувати представники консорціуму Cerberus-Qualcomm, проте відразу декілька джерел в BlackBerry говорять про те, що дана пропозиція розглядається менеджментом BlackBerry більш ніж серйозно.

Також відомо, що за активами BlackBerry полювали компанії Apple, Google і SAP. Однак трьох останніх цікавить не вся компанія відразу, а якісь її певні частини.

Втім, прес-служби всіх трьох компаній спростовують переговори з BlackBerry.

Відзначимо, що зараз не всі представники в галузі вже беззастережно переконані в тому, що операція BlackBerry і Fairfax відбудеться в формі яка була оголошена спочатку.

Причому, якщо перша вирішить від неї дистанціюватися, то Fairfax отримає від BlackBerry штраф у розмірі 160 млн доларів, тоді як дохід Fairfax від угоди не обіцяє BlackBerry будь яких виплат.

Як повідомлялося, зараз Fairfax - це найбільший акціонер BlackBerry з часткою в 10%. Наприкінці вересня між Fairfax і BlackBerry було підписано попередню угоду з питання покупки останньої за 9 доларів на акцію.

Підписана угода про операцію діє до 4 листопада і якщо до понеділка сторони не оголосять про остаточну угоду, то BlackBerry залишиться без покупця в особі Fairfax.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!