Експерти кажуть, що світова економіка зросте на 3,1%

Вівторок, 12 листопада 2013, 12:29

Економіка Китаю, як очікується, буде зростати самими повільними темпами в 2014 році, так як Піднебесна продовжує перехід до більш збалансованої моделі зростання.

Про це заявила некомерційна дослідницька організація Conference Board, пишуть "Весті.Економіка".

Незважаючи на уповільнення темпів збільшення ВВП Китаю, світова економіка, швидше за все, як і раніше буде поступово зростати в наступному році, в основному за рахунок відновлення в регіонах з розвиненою економікою, таких як Європа і США, відзначають експерти з Conference Board.

У своєму прогнозі по світовій економіці Conference Board повідомила, що темпи зростання КНР знизяться до 7% в 2014 році з 7,5% в 2013 році.

Реклама:

Це означає, що темпи зростання Китаю будуть самими повільними за останнє десятиліття. Прогноз зроблений на основі даних, які включають офіційні оцінки уряду.

Це зниження також позначиться на зростанні економік, що розвиваються, темпи яких, як очікується, спадуть до 4,6% наступного року з 4,7% в поточному році, говориться в доповіді.

У міру того як Китай, Індія і Бразилія переходять до більш збалансованої моделі зростання, що передбачає структурне обмеження темпів зростання, це позначиться на економіках цих країн.

Незважаючи на менш швидке економічне зростання в другій за величиною економіці світу, зростання світової економіки повинне трохи прискоритися в 2014 році.

Conference Board очікує, що світове економічне зростання досягне позначки в 3,1% в 2014 році проти 2,8% в поточному році.

Різкий стрибок економічної активності в зоні євро є основним чинником поліпшення глобального прогнозу на наступний рік, так як регіон, по всій видимості, виходить з рецесії, в якій перебував останні два роки.

У доповіді наголошується, що економіка єврозони зросте на 0,8% в 2014 році після зниження на 0,3% в 2013 році.

США поміщені на друге місце за своїм вкладом у зростання світової економіки наступного року.

Conference Board прогнозує, що темпи зростання найбільшої економіки світу складуть 2,3% в порівнянні з 1,6% в 2013 році.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!