Людина Вілкула очолила аеропорт "Одеса" і отримала 30 мільйонів на розбудову

Четвер, 24 жовтня 2013, 10:45

ТОВ "Міжнародний аеропорт "Одеса" уклав угоду з ПАТ "Державний експортно-імпортний банк" на отримання кредиту у розмірі 30 млн доларів.

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Як зазначається, кредит отримано на сім років, процентна ставка та вартість обслуговування не повідомляються.

Торги проведено за неконкурентною процедурою закупівлі "в одного учасника" через "особливу терміновість та нагальну необхідність будівництва нового термінального комплексу на підставі прийнятих урядових рішень".

Реклама:

Термінал в одеському аеропорту мають закінчити до початку чемпіонату Європи з баскетболу, який пройде в Україні у 2015 році.

Державний банк дав гроші приватній фірмі "Міжнародний аеропорт "Одеса" після того, як її у липні очолив В’ячеслав Хомяков. Попереднього керівника Олексія Кочанова було призначено керівником аеропорту "Бориспіль" замість Антона Волова, якого називали креатурою колишнього віце-премєра Бориса Колеснікова.

В’ячеслав Хомяков відомий як один з засновників компаній "Веста девелоп" та "Южземресурс", де його партнерами є Олексій Качалов, а також Хачатур та Арміне Сардаряни. Ці фірми входять в концерн "Веста" Сурена Сардаряна, якого пов’язує багаторічна дружба і спільні бізнес-інтереси з віце-прем’єром Олександром Вілкулом.

В свою чергу Олександр Вілкул в уряді курує підготовку України до баскетбольного Євро-2015.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!