Nokia презентувала свій планшет. Фото

Вівторок, 22 жовтня 2013, 14:47

Nokia презентувала шість нових мобільних пристроїв, включаючи флагманський фаблет Lumia 1520, а також перший в лінійці інтернет-планшет Lumia 2520.

Про це пише CyberSecurity.ru.

Відзначимо, що Nokia вибрала дату релізу своїх новинок досить специфічно - буквально за 12 годин до анонса Apple, де остання презентує новий iPad 5, а також другу версію iPad Mini з Retina - дисплеєм.

Зазначимо, що заходи і Nokia і Apple не орієнтовані на кінцевих споживачів, а адресовані представникам операторів стільникового зв'язку і журналістам.

Реклама:

Обидві компанії сподіваються випустити батарею своїх гаджетів до передноворічного сезону, коли в сегменті хайтек-продажів традиційно намічається сезон підвищеної виручки.

Сьогодні Nokia презентувала рішення, які фактично орієнтовані на всі сегменти ринку зв'язку - це і бюджетні апарати Asha 500, 502 і 503, вартістю нижче 100 доларів, і апарати Lumia 1320 і 1520 з 6- дюймовими екранами і вартістю вище 600 доларів, і перший інтернет - планшет на базі Windows RT Lumia 2520

 

.

Слід зазначити, що апарати 1320 і 1520 - це так звані фаблети , тобто гібриди смартфона і планшета. Раніше Nokia не була представлена ​​в цьому сегменті, більше того, раніше взагалі не було фаблетов на базі Windows Phone 8.

 

Очевидно, що найбільшим інтересом користувався перший інтернет -планшет Nokia - Lumia 2520 - преміальне пристрій, створений на базі Windows RT 8.1 (саме 8.1 ) і підтримує 4G -мережі. Новинка явно позиціонується як конкурент iPad 5, але поступається останньому за кількістю підтримуваних сторонніх програм.

У Nokia говорять, що представлена ​​гамма пристроїв дозволяє охопити більшу частину ринку і створює різноманітність в продуктовій лінійці компанії.

Крім того , Lumia Nokia 2520 включає власний додаток Nokia Storyteller, розроблений для редагування і оновлення зображень і відеозаписів і їх компонування у вигляді історії на карті, а також програму Nokia Video Director, яка дає можливість редагувати і створювати ще більш креативні відеозапису.

 

При просуванні свого планшета Nokia змінила маркетингову стратегію і спробувала дистанціювати і від Samsung Galaxy Tab і від Microsoft Surface.

Цей планшет спочатку підтримує Microsoft Office, а також популярні в бізнесі поштові системи і систем колективної роботи, такі як Exchange або IBM Lotus. Додатково до цього, пристрій поставляється з софтом для редагування відео і використанням картографічних сервіcов Nokia Here.

При цьому, Nokia врахувала помилки Microsoft при позиціонуванні Surface і не стала задирати хмарні ціни на планшет. Lumia 2520 коштуватиме від 499 доларів.

 

Що стосується пристроїв Asha 50x, то вони вперше отримали підтримку 3G, що дозволяє користувачам на самих бюджетних моделях ширше працювати з інтернетом. У апарати Asha компанія вбудувала оновлений інтерфейс, а також більш глибоку інтеграцію з соцмережами.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!