Європейські акції подорожчали до п'ятирічного максимуму

Понеділок, 16 вересня 2013, 15:23

Європейські акції зросли до п'ятирічного максимуму завдяки інформації про вихід екс-міністра фінансів США Лоуренса Саммерса з числа претендентів на посаду голови ФРС.

Про це повідомляє Reuters.

Об 11.50 європейський індекс FTSEurofirst 300 піднявся на 0,83%, а індекс "блакитних фішок" Euro STOXX 50 - на 0,94%.

Німецький індекс DAX додав 1,18%, британський FTSE 100 - 0,9%, а французький CAC -40 - 0,92%.

Реклама:

Самовідвід Саммерса, якого ринок вважає прихильником більш жорсткої грошово-кредитної політики, підвищує шанси на обрання головою центробанку нинішнього заступника голови Дженет Єллен, від якої ринок схильний очікувати продовження м'якої політики .

"Одна із загроз була відведена, що, по-моєму, і пояснює ралі. У поданні інвесторів, Єллен буде проводити м'якшу політику, і це, я думаю, підкріплює думку, що відбудеться невелике скорочення (стимулів), але загалом і в цілому грошово-кредитна політика і стимули збережуться" , - вважає стратег по фондовому ринку Peel Hunt Іен Вільямс.

У вівторок і середу ФРС проведе дводенне нарада, на якій визначить термін та темп скорочення програми скупки облігацій на 85 млрд доларів на місяць.

Зростанню ринку також допомагає домовленість між США і Росією про знищення арсеналу хімічної зброї президента Сирії Башара Асада.

За рахунок цього вдалося запобігти військовому удару США по Сирії і зняти побоювання про залучення до конфлікту нафтовидобувних країн Близького Сходу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!