Росія і Македонія підписали договір про "Південний потік"

П'ятниця, 5 липня 2013, 20:18

Росія і Македонія підписали угоду про співпрацю при будівництві відводу від газопроводу "Південний потік" для постачання газу до Македонії.

Про це пишуть "Вести економіка".

При підтвердженні доцільності будівництва відводу "Газпром" і "Македонські енергетичні ресурси" створять спільну компанію з рівним розподілом часток (по 50%).

 До участі в СП можуть залучити нових акціонерів з подальшим перерозподілом часток.

Реклама:

Маршрут відведення та його пропускну здатність засновники СП визначать після всебічного вивчення.

Об'єм, умови і терміни поставок природного газу в Македонію закріплять в договорах між "Газпромом" і "Македонськими енергетичними ресурсами". Права на використання потужностей газопроводу-відводу належать "Газпрому".

Угода закріплює зобов'язання Македонії не вводити будь-які обмеження щодо російських капіталовкладень в Македонії, а також зобов'язання забезпечити СП сприятливий митний і податкової режими.

"Сторони надають підтримку засновникам і компанії в отриманні в установленому порядку всіх необхідних дозволів, пов'язаних з реалізацією проекту газопроводу-відводу, а також з поставками необхідних машин і устаткування, здійсненням будівельно-монтажних робіт та інших послуг для реалізації проекту", - зазначено в угоді.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!