Нідерландська компанія має намір купити український "Трансмаш"

Понеділок, 15 липня 2013, 11:51

Зареєстрована в Нідерландах компанія Freight Car Energy Holdind NV має намір придбати 100% акцій великого українського виробника колісних пар і вагонних візків - ПрАТ "Науково-виробничий центр "Трансмаш".

Про це йдеться в оголошенні в системі розкриття інформації Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку, передає "Інтерфакс-Україна".

Згідно з оголошенням, Freight Car Energy планує придбати 394,85 тис акцій (100% статутного капіталу) ПрАТ "НВЦ "Трансмаш".

Як відомо, НВЦ "Трансмаш" заснований в Луганську в 1998 році на базі виведеного зі складу ХК "Луганськтепловоз" колісного виробництва.

Реклама:

"Трансмаш" спеціалізується на виробництві вагонних візків, вагонних і локомотивних колісних пар більше 35 типів, а також здійснює модернізацію тепловозів, випускає електронне та гальмівне обладнання (у тому числі системи управління), металургійну продукцію для рухомого складу залізниць.

У жовтні 2012 року завод відкрив новий цех з виробництва гальмівного обладнання. Крім того, він освоїв випуск вантажних вагонів.

У числі основних замовників "Трансмаш" в Україні - "Укрзалізниця", "Азовмаш", Криворізький дизельний завод, "Дніпровагонмаш", Харківський, Крюківський та інші вагонобудівні заводи, а також ГЗК.

"Трансмаш" також поставляє продукцію більш ніж в 20 країн Європи, Азії та Африки.

Згідно з фінансовим звітом НВЦ "Трансмаш", станом на 1 січня 2013 більш 25,92% акцій ПрАТ належало його генеральному директору Сергію Мокроусову, 17,49% - голові наглядової ради Максиму Басову, два пакети по 17,495% - членам наглядової ради Тетяні Бикадоровій і Сергію Дем'яненко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: