Банки США не розкриватимуть дані про рахунки платників податків

Понеділок, 15 липня 2013, 11:16

У США відкладається вступ в силу закону, згідно з яким всі банки повинні розкривати відомості про рахунки американських платників податків податковим органам.

Про це пишуть "Вести економіка".

Як повідомляється, закон набуде чинності тільки з 1 липня 2014 року.

Міністерство фінансів США вирішило, що додаткові шість місяців необхідні для того, щоб зацікавлені сторони встигли підписати всі необхідні угоди без штрафних санкцій. Зараз ведуться переговори за такими угодами з 80 країнами.

Реклама:

FATCA (Foreign Account Tax Compliance Act) поширюється на всі країни світу і припускає, що банки повинні надавати необхідну інформацію, інакше не зможуть нормально працювати на території США.

При цьому багато фінансових установ зазначають, що не можуть виконувати вимоги цього закону, так як розкриття необхідної інформації суперечить законодавству інших країн.

Якщо банк не буде розкривати необхідну інформацію, то 30% всіх його транзакцій, які проходитимуть через фінансову систему США, будуть утримуватися.

У результаті країни змушені укладати угоди з США, які роблять обмін такою інформацією легальним, але переговори з Росією ще далекі від завершення.

У Міністерстві фінансів РФ очікують, що Росія зможе укласти угоду до кінця цього року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!