Україна збільшила експорт курятини в 2,5 разів

Четвер, 6 червня 2013, 17:16

У квітні Україна експортувала 12 727 тонн м'яса птиці, а це на 21% більше, ніж у попередньому місяці і в 2,5 рази вище аналогічного показника минулого року.

Про це повідомили в асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" (УКАБ).

Згідно з повідомленням, вивезення курятини було збільшене як в основні країни-імпортери, так і на інші важливі ринки збуту.

У РФ у квітні було експортовано 3627 тонн, що на 24% перевищує обсяги попереднього місяця. Реалізація м'яса птиці в Казахстан виросла на половину - до 2620 тонн.

Реклама:

"Стрімко підвищився експорт української курятини в Іран: якщо в січні в цю країну було вивезено всього 199 тонн, то в квітні постачання склали 1683 тонн. Невеликі партії почали також експортуватися в Таїланд і Сурінам (Південна Америка). Позитивним є той факт, що експорт української курятини достатньо диференційований і здійснюється більш ніж у 20 країн", - йдеться в повідомленні.

Що стосується імпорту курятини в квітні, то значного зростання не відбулося.

В Україну було ввезено 7484 тонн, що на 5% більше, ніж у березні.

Слід зазначити, що квітневі обсяги ввезеної курятини майже на половину менше аналогічних показників 2012 року, адже минулого року саме на квітень припав рекордний показник імпорту м'яса птиці, який склав 14 480 тонн.

У цілому нинішній імпорт набагато менше, ніж у 2012 році, а це досить позитивний фактором для розвитку галузі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!