Ахметов об'єднає можливості "Укртелекому" і "Астеліту"

Середа, 5 червня 2013, 13:41

Група СКМ планує об'єднувати можливості мобільного бізнесу "Укртелекому" і ТОВ "Астеліт" (бренд life :)) для отримання синергії.

Про це йдеться в прес-службі СКМ, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми бачимо значні плюси від синергії мобільного бізнесу "Укртелекому" і "Астеліту". І від можливого спільного використання телекомунікаційних вишок, і від можливості взаємного роумінгу в мережах один одного, і від реалізації спільних проектів у галузі широкосмугового інтернету", - повідомили в прес -службі, відповідаючи на питання, чи планується в майбутньому приєднання "ТриМоб" до "Астеліту".

Як повідомлялося, раніше стало відомо про угоду між австрійською EPIC і групою СКМ, внаслідок якої остання придбала контроль над найбільшим в Україні оператором зв'язку "Укртелеком".

Реклама:

Мобільний бізнес "Укртелекому" виділений в окрему юрособу - ТОВ "ТриМоб", раніше акціонери оператора планували його продати, проте потім процес призупинився.

Причиною припинення продажу експерти називали занадто високу ціну за цей актив. Основна цінність "ТриМоб" - діюча ліцензія на зв'язок UMTS, яку вже більше п'яти років безрезультатно намагаються отримати українські мобільні оператори.

У портфелі СКМ, крім "Укртелекому", є інші телекомактивам: група володіє 45% третього за величиною оператора мобільного зв'язку компанією "Астеліт", 100% телекомунікаційної групи Vega (сконцентрована на фіксованого телефонного зв'язку та послуг доступу до інтернету), а також оператором ММДС (володіє ліцензією на WiMAX).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!