Ахметов взяв "Укртелеком" під повний контроль - ЗМІ

Середа, 5 червня 2013, 10:32

Група СКМ купує у австрійської групи EPIC контроль над "Укртелекомом".

Про це йдеться в повідомленні прес-служби компанії СКМ, пише "Остров".

У повідомленні наголошується, що 3 червня Група СКМ і група EPIC підписали договір купівлі-продажу 100% акцій компанії UA ТELECOMINVEST LIMITED (Кіпр), якій належать корпоративні права ТОВ "ЕСУ" (Україна).

У свою чергу, ТОВ "ЕСУ" володіє 92,79% акцій ПАТ "Укртелеком" (Україна), найбільшого українського гравця фіксованого зв'язку, а також оператора мобільної мережі 3G.

Реклама:

Радниками по угоді виступили компанія SCM Advisors (UK) Limited, дочірня компанія СКМ у Великобританії і компанії EAL, EMC і EFC, консультаційні підрозділи групи EPIC з питань злиттів і поглинань.

Таким чином, Група СКМ стане власником компанії UA TELECOMINVEST LIMITED і, відповідно, отримає контроль над 92,79% акцій ПАТ "Укртелеком", після отримання всіх необхідних дозволів, у тому числі від антимонопольних органів.

Деталі операції згідно з умовами договору не розкриваються.

Група СКМ уже є інвестором телекомунікаційного ринку України, володіючи оператором фіксованого зв'язку - телекомунікаційною групою Vega, а також міноритарним пакетом компанії "Астеліт", оператора мобільного зв'язку Life :) - третього мобільного гравця країни.

Як відомо, у 2011 році Фонд державного майна продав компанії "ЕСУ" (входить в консорціум EPIC) 92,79% акцій "Укртелекому" за 10,575 млрд гривень.

У вересні 2012 року ЗМІ повідомили, що компанія СКМ Рината Ахметова завершує переговори з придбання частки в "Укртелекомі".

Тоді джерело повідомило, що сторони досягли принципової домовленості, і угоду СКМ з австрійським концерном EPIC знаходиться на завершальній стадії.

Проте пізніше керуючий партнер EPIC Петер Гольдшайдер заявив, що за "Укртелеком" ніхто не готовий заплатити суму, яка б зацікавила власника компанії.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: