Ставицький каже, що Україна близька до контрактів з європейцями по ПСГ

П'ятниця, 28 червня 2013, 13:03

Україна близька до досягнення контрактів з європейськими компаніями про зберігання ними газу в підземних сховищах країни.

Про це повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький, передає "Інтерфакс-Україна".

"Звичайно, але давайте дочекаємося четвертого июня, Брюссель", - сказав він, відповідаючи на питання про наявність попередніх домовленостей з зарубіжними компаніями на зберігання газу в українських сховищах.

Як повідомлялося, в середині травня Ставицький повідомив про інтерес німецької RWE до використання українських ПСГ.

Реклама:

"Зацікавленість є, в першу чергу у RWE, а також у інших газових трейдерів, які були на круглому столі 3 травня в Брюсселі. Це провідні компанії не тільки Європи, а й світу", - сказав він.

Україна неодноразово заявляла про готовність розглянути пропозиції інших компаній щодо зберігання їхніх ресурсів газу в своїх ПСГ. За словами головного інженера ПАТ "Укртрансгаз" Ігоря Лохмана, Україна готова надати до 15 млрд куб м вільних потужностей своїх підземних сховищ іноземним компаніям для зберігання ними свого ресурсу.

НКРЕ з 1 липня 2013 року підвищила тариф на зберігання природного газу в підземних сховищах (ПСГ) ПАТ "Укртрансгаз" в 2,6 рази - з 18 гривен до 46,2 гривен за 1 тис куб.м. (Без ПДВ).

Крім того, НКРЕ підвищила тарифи на закачування та відбір газу з ПСГ "Укртрансгазу" в 4,4 рази - з 7,5 гривен до 32,9 гривен за 1 тис куб.м. (Без ПДВ).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: