Думка експерта: На відновлення Вуглегірської ТЕС буде потрібно ще 130 мільйонів

Вівторок, 25 червня 2013, 16:46

На відновлення будівлі Вуглегірської ТЕС, на якій в результаті пожежі обвалився дах, буде потрібно ще 130 мільйонів гривень.

Про це заявив старший аналітик Dragon Capital Денис Саква, коментуючи новину про те, що Кабмін виділив 128,3 млн гривень на ліквідацію наслідків аварії на приналежній компанії "Центренерго" Вуглегірській ТЕС.

"Відновлювальні роботи на Вуглегірській ТЕС почалися відразу після пожежі і "Центренерго" розраховує ввести в експлутацію два з чотирьох вугільних енергоблоків станції до 1 грудня і ще один - до квітня 2014 року", - зазначив експерт.

За його словами, щитове та кабельне обладнання потребує повної заміни, на що, за оцінками, буде потрібно близько 300 млн гривень, тому на відновлення будівлі ТЕС буде потрібно ще 130 млн гривень.

Реклама:

"Таким чином, новина про виділення Кабміном коштів на реконструкцію Вуглегірської ТЕС підтверджує зроблені раніше заяви про те, що левова частка витрат буде понесена урядом. Крім цього, "Центренерго" продовжує отримувати 20 млн гривень щомісяця для виплати зарплат персоналу зупиненої ТЕС", - повідомив Саква.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!