У "Яндекс.Деньги" кажуть, що не працюють в Україні

Четвер, 20 червня 2013, 14:55

У "Яндекс.Деньги" заявили, що компанія не є учасником банківського ринку України і працює виключно на території Росії.

Про це повідомили у прес-службі компанії, передає "Укрінформ".

"На відміну від WebMoney, у "Яндекс.Деньги" не було і немає окремої юрособи в Україні. Крім того, "Яндекс.Деньги" не ведуть розрахунки у гривнях, а гроші користувачів з різних країн світу знаходяться на коррахунках у Росії - на рахунках небанківської кредитної організації "Яндекс.Деньги", що здійснює свою діяльність по ліцензії Центрального банку Російської Федерації", - заявили у компанії.

У "Яндекс.Деньги" також повідомили, що як тільки буде прийнято рішення про відкриття окремого представництва у Києві, компанія погодить свої дії з регуляторами.

Реклама:

"Українці можуть користуватися сервісами "Яндекс.Денег"- як і іншими іноземними сервісами на кшталт Skype або PayPal - але при цьому "Яндекс.Деньги" не виходять за рамки Росії і надають свої послуги з території Росії", - запевняють у компанії.

У заяві також відзначається, що "Яндекс.Україна" не є представництвом російського ТОВ НКО "Яндекс.Деньги" в Україні - це абсолютно різні компанії.

Нагадаємо, раніше у Міндоходів заявили, що відомство зосередить свою увагу на електронних платіжних системах, що не мають дозволу НБУ на випуск електронних грошей, зокрема на роботі "Яндекс.Деньги".

Як повідомлялося, у НБУ заявили, що WebMoney Transfer не має дозволу на дiяльнiсть.

У Міндоходів повідомили, що діяльність оператора платіжної системи WebMoney в Україні у тому вигляді, в якому вона провадилася на території держави, не відповідає нормам чинного українського законодавства.

Нагадаємо, організаторів системи WebMoney підозрюють в легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!