Зростання світової економіки як і раніше слабке - G8

Вівторок, 18 червня 2013, 09:01

Зростання світової економіки як і раніше недостатнє, в окремих галузях і регіонах прогноз зростання погіршав в порівнянні з минулим роком.

Про це йдеться в комюніке, прийнятому за підсумками зустрічей лідерів країн G8, передають "РИА Новости".

"Зростання світової економіки залишається слабким, незважаючи на те, що ризики скоротилися завдяки серйозним політичним заходам у США, ЄС та Японії, а також більшої стабільності ринків, що розвиваються і перехідних економік. Більшість фінансових ринків продемонстрували зростання", - йдеться в комюніке з економічних питань, текст якого розповсюдив офіс британського прем'єра.

Як наголошується в документі, цей оптимізм не може поширюватися на стан економік і ситуацію із зайнятістю в розвинених країнах світу. У реальності прогнози зростання погіршилися для деяких регіонів в порівнянні з тими, які давалися на саміті в Кемп-Девіді (у 2012 році).

Реклама:

Як повідомляється, в 2013 році у світовій економіці залишаються вразливі сфери, що говорить, на думку лідерів G8, про необхідність продовження реформ і боротьби з безробіттям.

"Ми домовилися приймати рішучі дії для стимулювання стійкого відновлення світової економіки. Країнам з розвиненою економікою необхідно збалансувати підтримку внутрішнього попиту з структурними реформами", - йдеться в документі.

"Ми підтверджуємо нашу прихильність зниження дисбалансу світової економіки. Грошово-кредитна політика країн повинна бути спрямована на відновлення економіки і стабілізацію внутрішніх цін. Відновлення бюджетної стабільності в середньостроковій перспективі повинна стати пріоритетом", - йдеться в документі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: