У Ахметова розповіли, як відновити українську промисловість

Середа, 12 червня 2013, 17:26

Основні фонди української промисловості зношені на 70% і потребують капітальних вкладень в оновлення з боку власників.

Про це повідомив у своєму блозі генеральний директор компанії СКМ Олег Попов, передає "УНІАН".

Як зазначає гендиректор СКМ, сьогодні на капітальні інвестиції в Україну в середньому направляється 19% ВВП, проте їх необхідний мінімум для підтримки стійких темпів зростання економіки становить близько 30 - 35%.

"Що повинна вирішувати модернізація в промисловості? Я назву три складові: екологія, економіка та умови праці. Це як три рідні сестри, нерозривно пов'язані між собою. Я вважаю, що в довгостроковій перспективі не можна бути економічно ефективними з поганими умовами роботи та екологічно брудними виробництвами", - пише Попов.

Реклама:

У своєму блозі він висловлює переконання, що в Україні бізнесу потрібно робити більше, ніж у Європі, в Америці і в багатьох країнах Азії.

"Ми повинні забезпечити не тільки власну модернізацію, а й модернізацію міст, в яких ми працюємо. Хоча б частково. Зараз багато говорять про те, що бізнес може зробити для країни, для її процвітання: іноді - всерйоз, найчастіше - гаслами. Насправді відповідь на це запитання проста: бізнес (принаймні - у промисловості) повинен модернізувати свої підприємства, закуповувати продукцію підрядників (наскільки можливо) в Україні та брати участь у модернізації міст", - вважає керівник СКМ.

Як відомо, в 2012 році група СКМ збільшила вкладення в розвиток своїх підприємств майже на 3 млрд гривень порівняно з 2011 роком.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!