Сімейна фірма заступника міністра отримала 12 мільйонів на дороги

Понеділок, 10 червня 2013, 12:22

Департамент капітального будівництва КОДА за результатами тендерів уклав низку угод з ТОВ "Білоцерківське шляхово-експлуатаційне управління" на капремонт доріг у місті.

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Як зазначається, загальна вартість угод становила 11,84 млн гривень.

"Половина цієї суми - 6,62 млн гривень - піде на третю чергу ремонту вул. Сквирське шосе. Ще в 2,88 млн гривень обійдеться ремонт бульвару 50-річчя Перемоги, решта 2,33 млн гривень піде на вул. Примакова", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

В 2009 році КП "Білоцерківське шляхово-експлуатаційне управління" було реорганізовано в ТОВ. Його засновником стало ВАТ "КФК" родини Єфименко.

Під кінець 2011 року ШЕУ було перереєстровано на офшор з Віргінських островів "Ярос груп лімітед". На цей же офшор було перереєстровано також білоцерківські компанії "Фастівська-плаза" та "Гординського-плаза", які теж контролюються сім’єю Єфименко.

Окрім того з 2010 р. директором БШЕУ є Роман Троценко, відомий як представник благодійного Фонду Костянтина Єфименка.

Нагадаємо, що у березні-грудні 2010 року Міністерство транспорту та зв’язку очолював білоцерківець Костянтин Єфименко. Потім його було призначено першим заступником міністра інфраструктури.

Згідно з даними "ВДЗ", БШЕУ почало вигравати тендери у травні 2010 року, якраз тоді, коли Костянтин Єфименко очолив Мінтранс. З того часу фірма отримала підрядів на загальну суму 85,03 млн гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!