Українці мають майже 110 мільйонів рахунків у банках

Вівторок, 28 травня 2013, 15:04

Українські банки відкрили майже 110 млн рахунків фізособам і випустили 54 млн платіжних карток, якими користуються громадяни України.

Про це під час міжнародної конференції заявив директор департаменту фінансової політики Мінекономрозвитку Іван Лівий, передає УНІАН.

"Українські банки відкрили 110 млн рахунків для фізосіб, випустили 54 млн платіжних карток. Іншими словами, навички для управління власними коштами в безготівковій формі в українців є", - зазначив Лівий.

За його словами, забезпечення платіжних систем і зростання операцій з безготівковим розрахунком - запорука підтримки фінансової системи країни.

Реклама:

"Забезпечення платіжних систем - запорука підтримки фінансової системи. Одночасно зростання операцій викликає об'єктивну необхідність регулювання сфери функціонування та безпеки платіжних систем", - заявив Лівий.

Як відомо, сума операцій з використанням платіжних карток у першому кварталі 2013 року становила 189,92 млрд гривень.

Як повідомлялося, нещодавно рада НБУ рекомендувала правлінню Нацбанку вжити заходів щодо обмеження готівкових розрахунків.

Нацбанк має намір затвердити проект постанови про обмеження готівкових розрахунків до 150 тис гривень у травні-червні 2013 року.

Нагадаємо, 4 березня 2013 року Нацбанк повідомив, що ініціює встановлення граничної суми готівкового розрахунку у розмірі 150 тис гривень.

Нещодавно заступник голови НБУ Віра Ричаківська заявила, що НБУ вирішив розширити безготівкові розрахунки для комфорту людей.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!