"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У НБУ кажуть, що готівкові обмеження треба для комфорту людей

Вівторок, 5 березня 2013, 18:28

НБУ вирішив розширити безготівкові розрахунки для комфорту людей.

Про це заявила заступник голови НБУ Віра Ричаківська, йдеться у повідомленні регулятора.

"Проаналізувавши розвиток інфраструктури за останні роки ми побачили позитивні тренди. Ми бачимо широку мережу розвинених банкоматів, кількість платіжних карток і ми бачимо, що в нас в торговій мережі є понад 163 тис платіжних терміналів. Розширюючи безготівкові розрахунки, ми будемо людям робити ці розрахунки комфортними", - зазначила Ричаківська.

За її словами, враховуючи те, що сума в 150 тис гривень підлягає фінансовому моніторингу, Нацбанк вирішив, що ця сума буде найбільш комфортною на даному етапі, при запровадженні обмеження.

Реклама:

Нагадаємо, 4 березня 2013 року Нацбанк повідомив, що ініціює встановлення граничної суми готівкового розрахунку у розмірі 150 тисяч гривень.

Як повідомлялося, в ще жовтні 2012 року заступник начальника управління Нацбанку в Дніпропетровській області Олена Рогожа заявляла, що НБУ введе обмеження на готівкові розрахунки, якщо буде така необхідність.

"Якщо буде така необхідність, то такі обмеження будуть введені. Але це відбудеться після дуже ретельного вивчення ситуації, збору і аналізу інформації", - підкреслила тоді Рогожа, коментуючи прийнятий парламентом і підписаний президентом закон про функціонування платіжних систем і розвитку безготівкових розрахунків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: