Думка експерта: Споживчі настрої українців в літній період можуть покращитися

П'ятниця, 24 травня 2013, 12:29

Споживчі настрої населення в найближчі місяці можуть продовжити поліпшуватися на тлі низьких інфляційних очікувань і активізації на ринку роздрібного кредитування.

Про це заявила експерт інформаційно-аналітичного центру FOREX CLUB в Україні Марія Сальникова.

За її словами, значного збільшення темпів зростання цін у літні місяці не варто очікувати. Підвищення купівельної активності населення в період відпускного сезону і прискорення зростання споживчих кредитів у зв'язку зі пом'якшення кредитних умов підтримуватимуть споживчі настрої в країні.

"Стримувати зростання індексу споживчих настроїв можуть оцінки населення свого поточного матеріального стану. Темпи зростання номінальних заробітних плат залишаються низькими, і навряд чи будуть істотно збільшуватися. Індекс споживчих настроїв в Україні в літній період може підвищитися до 87-89 пунктів", - прогнозує Сальникова.

Реклама:

Експерт відзначає, що індекс споживчих настроїв, згідно з дослідженням, проведеним компанією GfK Ukraine, у квітні виріс на 5,1 пункту до максимального в поточному році рівня - 86,4 пункту.

В цілому, позитивні оцінки отримали більшість складових індексу, однак, найбільшу підтримку індексу зробило змінилося ставлення населення до доцільності робити великі покупки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!