"Укрзалізниця" провела дебютний випуск облігацій

Середа, 22 травня 2013, 11:48

"Укрзалізниця" здійснила дебютний випуск єврооблігацій на суму 500 млн доларів строком на п'ять років на міжнародних ринках боргового капіталу.

Про це пише "ЛІГАБізнесІнформ" з посиланням на повідомлення компанії.

Як повідомляється, станом на 22 травня завершено всі фінансові операції в рамках дебютного випуску та отримані кошти в повному розмірі.

Ставка купона склала 9,5% річних, формат випуску - 44А/RegS. Рейтинг єврооблігацій - B/B-.

Реклама:

Випуск єврооблігацій "Укрзалізницею" є першим прецедентом залучення коштів великими корпоративними суб'єктами державної форми власності. Це перше з 2004 року запозичення України, вчинене державним корпоративним емітентом без державної гарантії.

Цей випуск відкриває для "Укрзалізниці" вихід на міжнародні ринки фінансового капіталу і дозволяє залучати кошти без застави за ставкою, яка значно нижче існуючих в Україні.

Залучені кошти будуть спрямовані на реалізацію програм капітальних вкладень, рефінансування короткострокового кредитного портфеля.

Нагадаємо, рейтингове агентство Standard&Poor's в 2013 році підвищило довгостроковий кредитний рейтинг Укрзалізниці до "B" з "B-" і зняло його з перегляду.

Fitch Ratings в 2013 році підтвердив довгострокові рейтинги "Укрзалізниці" в іноземній і національній валюті на рівні "B-", національний довгостроковий рейтинг "BBB + (ukr)" і короткостроковий рейтинг в іноземній валюті "B".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!