"Укрзалізниця" розпочала випуск дебютних єврооблігацій

Вівторок, 14 травня 2013, 09:53

"Укрзалізниця" розпочала випуск дебютних єврооблігацій на суму більше 750 млн доларів.

Про це пише "Комерсант-Україна" з посиланням на Bloomberg.

Згідно з повідомленням, на дебютні єврооблігації "Укрзалізниці" відкрита книга заявок. П'ятирічні доларові облігації планується розмістити з прибутковістю близько 9% річних. Лід-менеджерами випуску стали банки Barclays, Morgan Stanley і Sberbank CIB.

У самій "Укрзалізниці" від коментарів відмовилися, пише видання.

Реклама:

"Питання залучення єврооблігацій дуже активно просувається. Але зараз в УЗ період мовчання", - відзначило джерело, знайоме з планами керівництва монополії. Однак інвестбанкір, близький до одного з організаторів розміщення, підтверджує, що УЗ "пробує розміститися".

Сума, яку в УЗ очікують залучити, до цих пір не розкривається.

Фахівець відділу продажів боргових цінних паперів ІК Dragon Capital Сергій Фурса говорить, що УЗ розраховувала на суму від 750 млн доларів до 1 млрд доларів.

На його думку, час для розміщення сприятливий.

"У інвесторів як і раніше дуже багато грошей. Крім того, з'явилася аудована звітність УЗ - цілком прийнятна", - додав аналітик. Він вважає, що монополія цілком може розміститися під 9% річних, хоча ІК "закладала 9,5% і вище".

Нагадаємо, ще в минулому році УЗ планувала випустити єврооблігації для залучення коштів на модернізацію інфраструктури та оновлення рухомого складу. На тендері в березні 2012 року п'ять українських залізниць (Одеська, Південно-Західна, Львівська, Придніпровська та Південна) вибрали банк Morgan Stanley андеррайтером випуску паперів на суму 775 млн доларів. Планувалося випустити облігації строком на п'ять років із ставкою 12% річних. Проте випуск так і не відбувся - умови на зовнішніх ринках були несприятливими для розміщення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!